CUM ALEGI ALBUL POTRIVIT

Urmatorul pas dupa alegerea croiului rochiei de mireasa este alegerea culorii potrivite tipului tau de ten, culorii parului si ochilor. Daca esti decisa pe traditionala culoare alba si nu faci parte din categoria mireselor excentrice, care poarta rosu, roz sau verde la propria nunta, trebuie sa cunosti cateva lucruri. Mai nou, exista o paleta foarte larga de nuante de alb: alb-rece (cu reflexii albastrui sau gri), alb natural (o nuanta mai calda de alb), crem, ivoire (culoarea fildesului), sampanie, alb-rose (cu o tenta de roz pal, plamaniu)…

Alb-rece (sau alb ca zapada), este un alb strident, electric, ce bate spre albastru sau gri, foarte potrivit brunetelor, cu tenul inchis la culoare sau extrem de bronzat. Daca ai tenul deschis la culoare, ai parul blond, saten deschis sau roscat, ochii albastri sau verzi, fereste-te de aceasta culoare, fiindca ai sa pari mult prea palida.

cum_alegi_albul_potrivit_01cum_alegi_albul_potrivit_02
cum_alegi_albul_potrivit_03cum_alegi_albul_potrivit_04

Alb-natural: spre deosebire de albul- rece, albul- natural este o nuanta calda usor alterata de alb, americanii o numesc off white. In princiupiu este vorba de o nuantare discreta care confera naturalete. Se potriveste tuturor tipurilor de ten si aproape tuturor culorilor de par: brunetelor cu ochii inchisi la culoare, satenelor cu ochii inchisi sau deschisi si blondelor bronzate cu ochii deschisi la culoare. Aproximativ 80% din femei arata bine imbracand aceasta culoare. Asa ca, daca nu te poti hotara asupra nuantei, cel mai sigur e sa o alegi pe aceasta. In plus, cunoscutul designer de rochii de mireasa Rosa Clara, spunea intr-un interviu ca “albul natural” este culoarea care complimenteaza cel mai bine orice mireasa.

cum_alegi_albul_potrivit_05cum_alegi_albul_potrivit_06

Crem, Ivoire, Sampanie, Rose: Sunt nuante mult mai inchise decat albul-natural, cu o evidenta tenta de galben, roz, caramiziu, crem… Se potrivesc foarte bine femeilor cu parul saten-deschis, blond, roscat, cu tenul deschis la culoare.

cum_alegi_albul_potrivit_07cum_alegi_albul_potrivit_08

cum_alegi_albul_potrivit_09cum_alegi_albul_potrivit_10

cum_alegi_albul_potrivit_11cum_alegi_albul_potrivit_12

Tags: , ,

Posturi recente

Arhiva

Categorii